Impact investeringer som fremtidssikring

Folkemødedebat: Impact investeringer er på vej frem i det sociale område - men hvad kan de?

Impact investeringer som fremtidssikring af den danske velfærd
Nyhed

Impact investeringer er investeringer, der både har til formål at skabe et finansielt afkast og samtidig bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer.

I Danmark kender vi især til impact investeringer på det grønne område. Nu er impact investeringer også på vej frem på det sociale område - både på det internationale marked og i stigende grad også på det danske. 

Men hvad kan impact investeringer bruges til i det danske velfærdsamfund? Er der behov og interesse for dem? Kan man tjene penge på sociale impact investeringer, og må man? Hvilke udfordringer og muligheder har vi for at styrke velfærdssamfundet via impact investeringer i fremtiden? 

Det er nogle af de spørgsmål, panelet vil debattere, når moderator Bodil Gantzel åbner op for debatten, om impact investeringer kan og skal sikre velfærden i fremtiden. 

TID: Fredag den 17.6 kl. 11.00 – 11.45

STED: Askovfondens telt, Kæmpestranden J4.

PANELDELTAGERE:

Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest. Lars har stået i spidsen for etableringen af Den Sociale Kapitalfond sammen med TrygFonden. Lars har tidligere bl.a. været direktør for Mandag Morgen. 

Rolf Kjærgaard, adm. direktør, Vækstfonden. Rolf Kjærgaard var investeringsdirektør i Vækstfonden i perioden 2015-2019, og har tidligere været chef for Vækstfondens udlåns- og kautionsområde, analyse og kommunikation. Inden sin start i Vækstfonden i 2002 har han været national ekspert i EU-kommissionen og specialkonsulent i Erhvervsministeriet. 

Dewi Dylander, underdirektør, chef for bæredygtige investeringer i PKA. Hun er samtidig formand for foreningen Dansif, et netværksforum for professionelle investorer, rådgivningsvirksomheder og andre der beskæftiger sig med ansvarlige investeringer i Danmark.

Line Barfod er teknik- og miljøborgmester KBH Kommune, fhv. MF (EL), advokat og partner i Advokatkooperativet Foldschack, medlem, Nordisk Råd (2001-11) og DR's bestyrelse (2015-21).

Gert Jonassen, CEO i Arbejdernes Landsbank. Her startede han også sin karriere for snart 46 år siden som bankelev. Derudover er han tidligere bestyrelsesmedlem hos Nets Danmark A/S.

Kim Nøhr Skibsted er CEO i Poul Due Jensens Fond (The Grundfos Foundation) på 4. år.  Han har førhen 10,5 års erfaring som Group Vice President hos Grundfos samt næsten 8 års erfaring som ansvarlig for intern og ekstern kommunikation, CSR-initiativer m.m. hos JYSK. 

MODERATOR:

Bodil Johanne Gantzel, Uddannet finansøkonom, journalist (D) og har en Master i ledelses- og organisationspsykologi, og så er hun som bekendt én af de faste værter i Millionærklubben, som sender alle hverdage kl. 9:00. Bodil har bl.a. en fortid som Senior Dealer i Danske Bank, København, London og Singapore.