Gentofte-firmaer i vækstforløb skaber jobs til udsatte

Flere og flere brancher oplever mangel på arbejdskraft – og det hæmmer væksten. Samtidig befinder cirka 2.400 gentofte-borgere sig langt fra arbejdsmarkedet. Det paradoks vil Sølyst - Den Kongelige Skydebane og Malerfirmaet Robert Rasmussen hjælpe med at løse ved at skabe jobs til mindst otte borgere, der i dag står udenfor arbejdsmarkedet.

Malerfirmaet Robert Rasmussen fra Gentofte

Ledelsen fra Malerfirmaet Robert Rasmussen

Case, Nyhed

I partnerskab med Gentofte Kommune, DEKRA job og Den Sociale Kapitalfond får de to virksomheder et forløb, der skal skabe vækst i virksomheden og jobs til medarbejdere, der i dag står udenfor arbejdsmarkedet.

I fremtiden bliver alle virksomheder målt på deres samfundsansvar – socialt og miljømæssigt. Derfor ser jeg det her som en unik mulighed for at udvikle vores forretning. Hvis vi kan, så kan andre også.
Direktør Henrik Nielsen fra Sølyst – Den Kongelige Skydebane

”Hvis vi som virksomhed får et større overskud, kan vi også tage et større socialt ansvar. Jeg ser frem til at få input til udvikling af virksomheden og til et tættere samspil med kommunen, så vi kan hjælpe hinanden”, siger Claus Adrian, direktør i Malerfirma Robert Rasmussen A/S.

De to virksomheder stræber efter at ansætte mindst fire ledige hver.

”Hvis vi formår at skabe vækst i virksomheden, bliver der jobs til flere. Det er oplagt, at vi samtidig får mennesker fra offentlig forsørgelse ind på arbejdsmarkedet. Det er godt for den enkelte, det er sundt for samfundsøkonomien – og vi kan se at virksomheder, der deltager i vores forløb, får nye vækstmuligheder,” siger Birgitte Frost Mathiesen. Hun er direktør og partner i Den Sociale Kapitalfond, som udvikler metoder, der viser hvordan social ansvarlighed kan blive en god forretning.

Gentofte-borgerne skal igennem et målrettet opkvalificeringsforløb, så de bliver klar til ansættelse i virksomhederne.

”Trods den økonomiske fremgang er der stadig borgere, der har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Samtidig er der virksomheder, der mangler arbejdskraft. Med projektet er Gentofte Kommune blandt andet med til understøtte det 8. verdensmål, ’anstændige jobs og økonomisk vækst’, og bygge bro mellem virksomheder i vækstforløb og en gruppe udsatte ledige, der via opkvalificering og uddannelse, kan træde ind i nye jobs” siger Katja Johansen, næstformand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Gentofte Kommune.