Unge iværksættere lærer at dokumentere impact

“Impact StartUp giver os mulighed for at arbejde med og dokumentere den helt konkrete forskel, vi gør for vores målgruppe.” Sådan lyder det fra Thomas Solgaard og Henrikke Kylén Pederen, direktører og co-founders af virksomheden Manigrip.

Noget, Manigrip tager med fra Impact StartUp, er værktøjer til konkretisering og dokumentation af deres startup.  ”Ved at kunne dokumentere din impact, går du skridtet videre end bare at tale om bæredygtighed
Nyhed

”Efter vi er kommet med i Impact Startup, er vi i Manigrip begyndt at gå tilbage til kernen af, hvem vi er, og hvorfor vi gør, som vi gør. Vi har lige fået mulighed for at trække vejret og reflektere over, hvad vi specifikt hjælper andre med igennem vores løsning”.

Sådan lyder det fra Thomas, en af de to co-founders af Manigrip, der har udviklet en grebsforstørrer til mennesker med nedsat funktion i hænderne kaldet Wini. Ved hjælp af patenterbar teknologi kan den gribe fat om alle smalle genstande såsom bestik, skriveredskaber og køkkenredskaber.

Sammen med 10 andre startup-virksomheder får Manigrip intensiv 1:1-rådgivning fra forretningsudviklere og deltager i bootcamps med fokus på blandt andet salg, afsætning, målbarhed og skalerbarhed af impact. Alt sammen i regi af udviklingsforløbet Impact StartUp, der munder ud i DemoDay Danmark og DemoDay Nordic, hvor virksomhederne skal pitche foran et panel af investorer i håb om en investering.

En af de værdier, som Thomas og Henrikke har taget med sig fra Impact StartUp, er værktøjer til konkretisering og dokumentation af deres startup.

”Ved at kunne dokumentere din impact, går du skridtet videre end bare at tale om bæredygtighed. Du kan nemlig bevise, at du handler på den,” siger Thomas og tilføjer, at de fremadrettet vil lave fokusgrupper, hvor de måler på forskellige parametre i målgruppens dagligdag, så de kan påvise, at deres produkt giver en mere fleksibel dagligdag.

”Forløbet har været meget intenst, fordi man bliver præsenteret for en masse konkrete værktøjer, som man kan bruge til at komme skridtet videre med impact i sin startup.” tilføjer Thomas.

”Jeg vil klart anbefale andre virksomheder at melde sig til Impact StartUp, hvis man er seriøs omkring impact i sin virksomhed,” slutter Thomas.