Nyt om fonden: Den Sociale Kapitalfond styrker partner-struktur

Vækstplaner er årsagen til, at Den Sociale Kapitalfond reviderer sin partnerstruktur, inspireret af de modeller, som gør sig gældende hos bl.a. mere traditionelle venture- og kapitalfonde.

Impact StartUp ønsker at forbedre samarbejdet og dialogen mellem den offentlige, private og tredje sektor, fordi vi mener, at de bedste og mest effektive løsninger på samfundsmæssige udfordringer kan findes gennem et samarbejde mellem disse.
Nyhed

Således bliver fire eksisterende partnere styrket i deres positioner for at synliggøre deres ansvarsområder, ligesom Thomas Bagge Olesen, der gennem fire år har fungeret som bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond Management, tager endnu en kasket på og bliver en del af partnergruppen.

”Den Sociale Kapitalfond har i de forgangne år kridtet banen op for flere nye initiativer inden for sociale investeringer. Nu har behovet vist sig for at styrke den partnerstruktur, vi allerede har implementeret. Samtidig tror vi på, at der ligger en stor energi i at gøre det synligt, at det er flere partnere, der har ansvaret for at drive vores forskellige indsatsområder fremad,” siger Lars Jannick Johansen, der er ledende partner, og som etablerede Den Sociale Kapitalfond i 2011 sammen med Trygfonden.

Et af de nye initiativer er opbygningen af en fond til sociale effektinvesteringer, som administrerende direktør Claus Bjørn Billehøj har været en stor drivkraft bag. Han fratræder nu sin stilling efter eget ønske.

”Jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at være en del af Den Sociale Kapitalfond i små tre år. I den periode har vi skabt gode resultater og nye initiativer i forhold til at få social og økonomisk succes til at gå hånd i hånd og dermed styrke sammenhængskraften i samfundet. Vi har også skabt en stærk partnergruppe og dermed lagt fundamentet til en fortsat positiv videreudvikling. Det har været et centralt fokuspunkt for mig, og derfor finder jeg det naturligt at trække mig og dermed skabe de bedste rammer for fremtiden,” siger Claus Bjørn Billehøj.

Den samlede partnergruppe ser Billehøjs indsats som afgørende for, hvor Den Sociale Kapitalfond står i dag.

”Claus har bl.a. lagt et stort arbejde i opbygningen af en kommerciel fond, der unlocker private midler til investeringer i social effekt. Vi er dermed med til at skabe grunden for en helt ny måde at kombinere social og økonomisk succes på – i form af sociale effektinvesteringer,” siger ledende partner, Lars Jannick Johansen.

Thomas Bagge Olesen, der bliver den nye mand i partnergruppen, får ansvaret for udviklingen af Den Sociale Kapitalfonds pilotinvesteringer samt nye impact investeringsfonde. Thomas kender allerede fonden indgående fra sit arbejde som bestyrelsesformand, og han glæder sig til at træde mere ind i det daglige arbejde.

”Jeg glæder mig til at komme endnu tættere på arbejdet med udviklingen af sociale impact investeringer, hvor Den Sociale Kapitalfond er i den absolutte førertrøje. Vores forventninger til de kommende år er at kunne lancere nye sociale impact fonde og investeringsprodukter, og vi har allerede en række spændende nye initiativer i vores pipeline,” siger han.

Den ledende partnergruppe:

  • Thomas Bagge Olesen, bestyrelsesformand, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond forretningsudvikling
  • Lars Jannick Johansen, stifter, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest
  • Birgitte Frost Mathiesen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Accelerator
  • Jannik Tharben Hansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Effekt  
  • Birger Møllevang, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond intern management  

Kontakt

Lars Jannick Johansen har stået i spidsen for etableringen og udviklingen af Den Sociale Kapitalfond fra begyndelsen, først som stifter og adm. direktør for managementselskabet og siden 2017 som ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest.
Stifter og ledende partner (bestyrelsesleder)
+45 29 61 68 92