2013 Bornholms Mosteri

Bornholms mosteri flasker

Bornholms Mosteri producerer Danmarks formentlig bedste økologiske most til flere af Danmarks førende restauranter.

Bornholm Mosteri A/S

Samtidig er virksomheden arbejdsplads for en medarbejderstab af psykisk sårbare borgere, som takket være Mosteriet får nye muligheder på det Bornholmske arbejdsmarked. Omdrejningspunktet er en særlig, tålmodig produktion og brug af de bedste råvarer, der sikrer en kvalitet i særklasse og har banet vej for imponerende vækstrater de seneste år. Nu skal produktionen og salget af most vokse yderligere på et bæredygtigt grundlag sammen med antallet af udsatte ansatte.

Bornholms Mosteri er oprindeligt startet som et kommunalt beskæftigelsesprojekt i 2006, men i maj 2013 blev virksomheden overtaget af to af Bornholms førende virksomheder: Michelin-restauranten Kadeau og fødevarevirksomheden Espersen A/S. Overtagelsen skete for at fastholde de udsatte medarbejdere i Mosteriet, udvikle virksomheden yderligere og skabe endnu flere beskæftigelsesmuligheder for udsatte personer – hvilket ikke var muligt i kommunalt regi. Den Sociale Kapitalfond har ydet et lån til Bornholms Mosteri på 3 mio. kr. samt bidraget med en væsentlig kompetenceinvestering fra Fondens managementteam og kompetencepartnerne Accura og EY. Siden 2015 har Den Sociale Kapitalfond desuden ejet 17,5 % af virksomheden ligesom bornholmervirksomheden Ocean Prawns er blevet del af ejerkredsen.

Fonden og partnerne har bl.a. bidraget til at sikre Bornholms Mosteris sociale mission i den nye selskabskonstruktion. Sammen med de nye ejeres kompetencer på fødevareområdet og dedikation til ”den dobbelte bundlinje” på Bornholm Mosteri er det grundlaget for samarbejdet.

Bornholms Mosteri
Årstal
2013