2013 Gamle Mursten

Gamle Mursten

Gamle Mursten er en af Danmarks førende virksomheder inden for genbrug af byggematerialer.

Gamle Mursten ApS

Virksomheden arbejder målrettet for at styrke både den miljømæssige og sociale bæredygtighed i samfundet. Virksomheden renser gamle mursten (tegl) efter en patenteret semi-automatisk metode på fabrikker i Svendborg og Hedehusene. Når murstenene genbruges til nye byggeprojekter, spares miljøet for store mængder CO2. Samtidig er størstedelen af produktionsmedarbejderne udsatte ledige, herunder psykisk sårbare mennesker, som hos Gamle Mursten bliver en del af et arbejdsfællesskab, udvikler kompetencer og udnytter deres ressourcer.

Indsatsen med at inkludere udsatte er i løbet af Gamle Murstens historie blevet en stadig mere essentiel del af virksomhedens identitet. Gamle Mursten ønsker at styrke sin vækst og den sociale indsats. Det er baggrunden for, at Den Sociale Kapitalfond har investeret i Gamle Mursten og i dag ejer 25 % af virksomheden. Målet er at udvikle Gamle Murstens socialfaglige arbejde, hjælpe virksomheden med at vokse og skabe endnu flere arbejdspladser og forløb for udsatte ledige.

Gamle Mursten blev grundlagt i den nuværende form i april 2003. I 2009 og igen i 2016 blev virksomheden udnævnt til Gazelle-virksomhed af Dagbladet Børsen.

Gamle Mursten
Årstal
2013