Ny bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond

Peter Engberg er indtrådt som ny bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond, og skal med sin kapacitet indenfor investeringer understøtte skaleringen af kapitalfondens indsatser på et økonomisk bæredygtigt grundlag. Samtidig får bestyrelsen to nye medlemmer.

Peter Engberg Jensen

Peter Engberg Jensen

Nyhed

Peter Engberg afløser Gurli Martinussen fra TrygFonden i formandsstolen på et tidspunkt, hvor Den Sociale Kapitalfond har udviklet en lang række redskaber til sociale løsninger via investeringer, som nu kan implementeres på markedslignende vilkår; social accelerering af virksomheder, sociale effektinvesteringer og direkte investeringer i socialt ansvarlige virksomheder.

Med sin mangeårige erfaring fra bank- og finansverdenen, kan Peter Engbergs kompetencer bidrage til den fortsatte udvikling af Den Sociale Kapitalfond.

“Jeg er overbevist om, at vi i fremtiden ser et stigende marked og behov for investeringer i virksomheder og aktiviteter, der understøtter social innovation. Den Sociale Kapitalfond har vist overbevisende resultater, der understøtter både den sociale og den økonomiske bundlinje. Det skal vi nu skalere på markedsvilkår, så det bliver til gavn for flere,” lyder det fra Peter Engberg, som har været ordinært medlem af bestyrelsen siden 2014.

Samtidig med udpegningen af den nye formand, indtræder Ulrik Andersson, økonomidirektør i Tryghedsgruppen og Morten Højberg, stifter og CEO for rekrutteringsfirmaet Moment i bestyrelsen. Ud over Gurli Martinussen udtræder Mads S. Rasmussen også af bestyrelsen.

 ”Vi er meget taknemmelige for TrygFondens store og vedholdende engagement. Det har været afgørende for etableringen af Den Sociale Kapitalfond og for at vi fortsat kan udvikle nye løsninger, der skaber social effekt og har en positiv økonomisk bundlinje. Jeg er også overbevist om, at Morten Højbergs erfaringer som iværksætter i rekrutteringsbranchen kan skabe stor værdi i den fortsatte konsolidering af Den Sociale Kapitalfond,” siger Lars Jannick Johansen, stifter af Den Sociale Kapitalfond og managing partner for det første selvstændige forretningsområde, Den Sociale Kapitalfond Invest.

De nye bestyrelsesmedlemmer ser frem til arbejdet:

”Tryghedsgruppen og Trygfonden er stolte over at have været med til at stifte og opbygge Den Sociale Kapitalfond og vi glæder os meget til at være med på den videre rejse med den nye bestyrelse og de dygtige medarbejdere,” lyder det fra Ulrik Andersson.

"Jeg har fulgt Den Sociale Kapitalfond fra sidelinjen siden fonden blev stiftet og har altid haft stor respekt for både formål og resultater. Jeg glæder mig til at komme endnu tættere på og være med til at videreudvikle Den Sociale Kapitalfond,” siger Morten Højberg.

Biografier

Peter Engberg Jensen er professionelt bestyrelsesmedlem og rådgiver. Han er tidligere administrerende direktør for hele Nykredit-koncernen. Peter er bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet, Investeringsforeningen PFA Invest og Ordrup Gymnasium samt medlem af bestyrelserne for Pension Danmark Holding A/S, Pension Danmark A/S. 5. Juni Fonden og Chr. Augustinus Fabrikker A/S. Peter Engberg Jensen har været medlem af bestyrelsen for Den Sociale Kapitalfond siden 2014.

Ulrik Andersson er økonomidirektør i Tryghedsgruppen der står bag Trygfonden. Ulrik er 49 år, er uddannet aktuar og har 25 års erfaring fra den finansielle sektor, heraf 19 år i Tryg Forsikring. I Tryg Forsikring har han haft en lang række roller både inden for finans og forretning, og var senest konstitueret CFO. Ulrik har således en bred erfaring der omfatter økonomistyring, køb og salg af virksomheder, Investor Relations, forretningsudvikling og salg. Foruden posten i SKF’s bestyrelse er Ulrik næstformand i bestyrelsen for Falck Healthcare A/S.

Morten Højberg er medstifter af og til daglig administrerende direktør i vikar- og rekrutteringsbureauet Moment A/S, der i dag har en omsætning på 300 mio. kr. og 110 ansatte. Han bidrager til arbejdet i Den Sociale Kapitalfond med sine kompetencer inden for ledelse, strategi, IT/digitalisering, kendskab til arbejdsmarkedet og iværksætteri.