Den Sociale Kapitalfond sælger anparter tilbage til Gamle Mursten

Gamle Mursten ApS er en af de første virksomheder, der fik investering fra Den Sociale Kapitalfond’s oprindelige investeringspulje i den erhvervsdrivende fond.

Gamlemursten flække sten
Nyhed

Gamle Mursten køber nu sine anparter tilbage og ejerskabet kommer igen til at ligge 100 procent hos SkovsboNygaard ApS, der er selskabet bag Gamle Mursten ApS.

Købet af anparterne sker på baggrund af realiseringen af den fælles plan, hvor Den Sociale Kapitalfond har medvirket til at udvikle virksomheden på den finansielle og den sociale bundlinje.

Gamle Mursten er en af Danmarks førende virksomheder inden for genbrug af byggematerialer og arbejder målrettet for at styrke både den miljømæssige og sociale bæredygtighed i samfundet.

”Vi tror på, at investeringer, der bidrager til et bedre og stærkere samfund, er gode investeringer i mere end én forstand. Gamle Mursten er et godt eksempel på en virksomhed, som nu har nået et punkt, hvor man kan fortsætte sin udvikling på egen hånd,” siger Thomas Bagge Olesen, ledende partner hos Den Sociale kapitalfond.

Gamle Mursten renser gamle mursten efter en patenteret metode på sin fabrik i Svendborg. Når murstenene genbruges til nye byggeprojekter, spares miljøet for store mængder CO2. Samtidig er størstedelen af produktionsmedarbejderne udsatte ledige, herunder psykisk sårbare mennesker, som hos Gamle Mursten er en del af et stærkt arbejdsfællesskab, samtidig med at de udvikler deres kompetencer.

”For Gamle Mursten har investeringen betydet, at vi har kunne ruste forretningen til en stadig større efterspørgsel på vores mursten. Samtidig har vi styrket virksomhedens indsats for både miljømæssig og sociale bæredygtighed og skabt arbejdspladser for udsatte ledige. Gamle Mursten og Den Sociale Kapitalfond har haft et glimrende samarbejde, og i overensstemmelse med vores oprindelige aftale, er vi nu nået til et punkt hvor vi kunne benytte muligheden for at fortsætte for egen kraft,” siger administrerende direktør Claus Juul Nielsen.

Gamle Mursten blev grundlagt i den nuværende form i april 2003. I 2009 og igen i 2016 blev virksomheden udnævnt til Gazelle-virksomhed af Dagbladet Børsen.

Den Sociale Kapitalfond foretog sin investering i Gamle Mursten ApS i 2013. Parterne er enige om ikke at oplyse transaktionsprisen.