43,6 mio. i samfundsbidrag

Virksomhederne bidrager i høj grad med jobs og uddannelse til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Automobil
Nyhed

I Jyllandsposten er det blevet omtalt, hvordan Den Sociale Kapitalfond Invest har opnået en stigning på for året 2022 på på 37 pct. (brutto IRR p.a.) i det finansielle afkast på porteføljeinvesteringer. Denne præstation er vi stolte af, men det er ikke den eneste facet af historien.

En nylig opgørelse baseret på Grow-data viser, at virksomhederne i Invest I's portefølje har haft en positiv indvirkning på samfundet ved at bidrage med samlet 43,6 millioner kroner alene i løbet af 2022. Dette  er blevet opnået ved at skabe jobmuligheder for personer fra kanten af arbejdsmarkedet. Resultaterne er klare: Det er gavnligt både for den enkelte og for samfundet som helhed, når personer som langtidsledige får mulighed for beskæftigelse.

Så svaret på spørgsmålet om, hvorvidt afkast og social impact kan gå hånd i hånd, er klart og utvetydigt i vores optik: Ja, det kan de. Den Sociale Kapitalfond Invests porteføljevirksomheder viser, at socialt engagement og en sund forretning kan arbejde sammen og skabe flotte resultater. Og denne tilgang er ikke kun forbeholdt de virksomheder, som fonden har investeret i, men gælder også for mange andre små og mellemstore virksomheder (SMV'er), der dagligt arbejder målrettet på at fremme både økonomisk vækst og social bæredygtighed i samfundet.

Det er værd at bemærke, at Den Sociale Bæredygtighedsberegner er frit tilgængelig for alle interesserede og kan findes via dette link. Vi opfordrer flere virksomheder til at deltage i denne bevægelse for at skabe en positiv indvirkning på samfundet og bevise, at det er muligt at forene afkast og social impact.