Ny investering i social vækstvirksomhed

Den Sociale Kapitalfond Invest er ny medejer af behandlingsstederne Langebjerggaard, der driver opholdssteder, særligt tilrettelagt uddannelse (STU), intern skole, erhvervsskole, autismebotilbud og leverer støtteopgaver i eget hjem til udsatte børn, unge og voksne.

Langebjerggaard 3
Nyhed

Behandlingsstederne Langebjerggaard blev etableret af Heidi Nørager og Jesper Svare i 2018 med et ønske om at skabe bedre udviklingsmuligheder og livskvalitet for nogle af de mest udsatte børn, unge og voksne i samfundet.  

Virksomheden har i dag omkring 100 medarbejdere, som arbejder med mennesker, der pga. betydelige nedsat fysiske eller psykiske funktionsevner eller særlige sociale problemer har behov for støtte. 

Virksomheden har på få år opbygget et solidt fundament, som har gjort det muligt at tilbyde mere støtte til flere udsatte børn, unge og voksne. Samtidig har Langebjerggaard skabt nye muligheder til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.  

Alt sammen på grund af en stærk ledelse, professionelle medarbejdere og et fokus på kvalitet, tæt dialog med kommuner, familier og øvrige samarbejdspartnere samt et godt og ansvarligt arbejdsmiljø.

Stort potentiale i at kunne gøre mere for flere af de mest udsatte mennesker i samfundet

Den Sociale Kapitalfond Invest ser et samfundsvigtigt potentiale i behandlingsstederne Langebjerggaard, fortæller ledende partner Lars Jannick Johansen:

Behovet for professionel, målrettet støtte til de mest udsatte mennesker med komplekse sociale udfordringer er stigende. Der er behov for aktører som behandlingsstederne Langebjerggaard, der kan bidrage til og støtte op om den indsats, som det offentlige leverer på det specialiserede socialområde. Ambitionen er at behandlingsstederne Langebjerggaard bliver den bedst mulige samarbejdspartner for kommunerne på deres del af det specialiserede socialområde gennem høj faglig kvalitet og specialisering, fokus på effekt og transparens i indsats og pris og ikke mindst med et meget talentfuldt lederteam i spidsen for de kompetente, engagerede medarbejdere. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet med Heidi og Jesper om at fortsætte udviklingen af Langebjerggaard. 
Lars Jannick Johansen

Ønske om partner der har fokus på social impact

For Heidi og Jesper giver samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond Invest nye muligheder for løfte Langebjerggaard til næste niveau i dens udvikling:

Behandlingsstederne Langebjerggaard har fokus på at levere kvalitetsuddannelse samt bostøtte og boliger, der giver udsatte børn, unge og voksne mulighed for at udvikle sig bedst muligt - med kompetente medarbejdere i en organisation, der drives med social ansvarlighed for øje. Vi mener, at Langebjerggaard har potentiale for at hjælpe langt flere udsatte mennesker, og vores vurdering er, at hvis det potentiale skal indfris, står vi langt stærkere med en ny, erfaren partner med ombord, som kan sikre den rigtige professionelle sparring - naturligvis med respekt for Langebjerggaards værdier og tilgang. Vi glæder os meget til samarbejdet.
Heidi Nørager og Jesper Svare i fælles udtalelse

I forbindelse med transaktionen har Den Sociale Kapitalfond Invest erhvervet en væsentlig minoritetspost i Langebjerggaard. Heidi og Jesper fortsætter som majoritetsejere og direktører i virksomheden. Desuden kommer der bl.a. mulighed for, at ledende medarbejdere i Langebjerggaard fremover kan blive medejere i virksomheden.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre transaktionsprisen.  

Om Langebjerggaard ApS:

Behandlingsstederne Langebjerggaard

Yderligere information:

•    Maria Heickendorff, investeringsdirektør, Den Sociale Kapitalfond Invest, mhe@socialkapitalfond.dk, tlf. 2227 2856
•    Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest, ljj@socialkapitalfond.dk, tlf. 2961 6892
•    Jesper Svare, direktør, Langebjerggaard ApS, jesper@langebjerggaard.dk, tlf. 2164 1336
 

Kontakt

Maria profilbillede
Investeringsdirektør
+45 22 27 28 56
Lars Jannick Johansen har stået i spidsen for etableringen og udviklingen af Den Sociale Kapitalfond fra begyndelsen, først som stifter og adm. direktør for managementselskabet og siden 2017 som ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest.
Stifter og ledende partner (bestyrelsesleder)
+45 29 61 68 92
Torben Agerup har mange års erfaring med private equity fra LD og Maj Invest, hvor han i 18 år har arbejdet med SMV-segmentet og gennemført en lang række køb og salg af virksomheder, forud for etableringen af Den Sociale Kapitalfond Invest.
Partner (bestyrelsesmedlem)
+45 24 21 26 21