Flot anerkendelse; Projekt Energi til Hinanden modtager Kronprinseparrets sociale stjernedryspris.

Kronprinseparrets sociale stjernedryspris gives hvert år til en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. I år modtager projekt Energi til Hinanden prisen.

Unge hygger sig - Energi til hinanden
Nyhed

Prisen gives med følgende begrundelse:

Energi til Hinanden modtager dette års sociale stjernedryspris for at tage afsæt i de unges behov og ønsker og tage nye metoder i brug, når de guider unge på vej mod job og uddannelse. Dermed viser de en inspirerende tilgang til en af samfundets store udfordringer

Energi til hinanden var et udviklingsprojekt i samarbejde mellem Esbjerg kommune, Socialt Udviklingscenter (SUS) og Den Sociale Kapitalfond med støtte fra Lauritzen Fonden, der skulle sikre udvikling inden for tre spor:

1. Et spor, som er målrettet udsatte unge i aldersgruppen 16-27 år. Her var hovedfokus, at de unge selv er med til at finde deres vej til job eller uddannelse. 

2. Et spor, som er rettet mod at udvikle Jobcenterets metoder ift. mødet med de unge.

3. Et spor rettet mod lokale virksomheder gennem acceleratorforløb faciliteret af Den Sociale Kapitalfond.

Samtidig analyserede projektet hvordan erfaringerne kunne danne grobund for sociale investeringer, der sparer kommunen penge og skaber sociale effekter for udvalgte grupper i samfundet. For yderligere information om projektet kan der læses mere om projektet her.

Pressemeddelelse Energi til Hinanden