Precure får millioninvestering og gør sig klar til det globale marked

En investor fra den ”traditionelle” IT-investeringsverden vil med på rejsen hos impact virksomheden Precure.

En investor fra den klassiske IT-investeringsverden har netop investeret et millionbeløb i impact-virksomheden Precure, der deltager i Impact StartUp. .
Nyhed

En investor fra den klassiske IT-investeringsverden har netop investeret et millionbeløb i impact-virksomheden Precure.

”Der er tale om investor, der ikke tidligere har investeret i impact, som vi forstår det. Det er en person, vi har talt med i flere år. Han har mærket den passion, vi har for at gøre en forskel, så nu vil han med på rejsen,” siger CEO Finn Bech Andersen i Precure, der udvikler produkter og løsninger, der skal nedbringe omfanget af nedslidning på arbejdspladserne. Virksomheden er etableret i 2016 og har hovedsæde i Allinge på Bornholm.

Precure har udviklet de to første produkter, der skal forebygge musearme, tennisalbuer og lænderygproblemer både i Danmark og ude i verden. Efter længere tids udviklings- og testarbejde sendte Precure sit første kerneprodukt – MLI™ Elbow på markedet i 2019, mens MLI™Back, som er rettet mod nedslidningsskader i ryggen, er ved at blive testet sammen med Tryg og ISS A/S.

Begge produkter er baseret på brugen af kunstig intelligens, som gør det muligt at skræddersy tilbagemeldingen til den enkelte bruger og giver virksomheder data-baseret indsigt i deres egne arbejdsmiljøforhold.

Den nye investor, som ønsker at være anonym, kommer fra IT-verdenen og kan dermed understøtte Precure i udviklingen af en global abonnementsmodel til store virksomheder – også uden for Danmarks grænser.

”Det er en vigtig fordel for os, at vores nye investor kommer med en solid viden om softwareudvikling og kommercialisering af abonnementløsninger, så vi som det næste skridt på rejsen kan henvende os til store virksomheder i først og fremmest USA og Tyskland og dernæst i andre engelsk-talende lande, fortæller Finn Bech Andersen.

Baggrunden for, at valget er faldet på USA, som det første eksportmarked er, at USA er et homogent marked med ensartet lovgivning, samme sprog og stor modenhed for onlinesalg.

”Og så er der en høj frekvens af de helt store virksomheder, som vi retter os imod, som samtidig har et stort forretningsmæssigt fokus på arbejdsmiljø,” forklarer Finn Bech Andersen.

Precure

Grundlagt i 2016 af Søren Würtz, Finn Bech Andersen, Carsten Scheibye og Jønne Marcher.

Nåede finalen ved DM i vækst i 2018 og vandt kategorien Health and Welfare.

Kåret som ”Fremtidens digitale iværksætter 2019” af It-Branchen.

Finalist i Healthtech startups in the Nordics 2020 og Dansk Erhverv-prisen 2020.