Tak til alle, der bidrager til social og finansiel innovation

Den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale er afgørende for sammenhængskraften. Peter Engberg Jensen, bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond, glæder sig over den stigende interesse for at udvikle investeringsområdet til at forbedre på den sociale og den økonomiske bundlinje.

Peter Engberg Jensen
Nyhed

Danskernes høje score på internationale lykkemålinger tyder på en succesfuld samfundsmodel, hvor den enkelte borger har gode muligheder for at udfolde sit potentiale. Muligheder, der skabes af adgangen til uddannelse, arbejde og støtte fra samfundet, hvis der er behov. Men vi skal ikke se langt udover landets grænser, før vi møder lande, hvor frustration - blandt andet over manglende muligheder og stigende ulighed - skaber grobund for populisme.

Også herhjemme har vi mennesker, der ikke får udnyttet deres ressourcer, så de deltager og bidrager på lige vilkår - måske fordi samfundets tilbud ikke lige passer til deres situation. Hvis vi kunne finde veje til at give disse mennesker nye muligheder for at deltage, løfter vi den økonomiske bundlinje både for den enkelte, for virksomheder og for samfundet. Og det bidrager samtidig til den sociale bundlinje og dermed sammenhængskraften i samfundet.

Hvis vi kunne finde veje til at give disse mennesker nye muligheder for at deltage, løfter vi den økonomiske bundlinje både for den enkelte, for virksomheder og for samfundet. Og det bidrager samtidig til den sociale bundlinje og dermed sammenhængskraften i samfundet.

Heldigvis er der de seneste år kommet stigende interesse for at udvikle og bruge investeringsområdet til at forbedre både den sociale og den økonomiske bundlinje. Vi har i Den Sociale Kapitalfond siden 2011 demonstreret, at social og økonomisk succes kan gå hånd i hånd, og har nu en ledende rolle i Danmark indenfor sociale investeringer. Det er utrolig inspirerende at opleve, hvordan de bæredygtige investeringsprodukter skaber afkast - både finansielt og menneskeligt. 

Det er min ambition, at Den Sociale Kapitalfond bliver ved med at fintune den eksisterende portefølje af sociale investeringsprogrammer og identificere nye greb, som vi sammen kan gøre økonomisk bæredygtige. Alt sammen for at sikre resultater og impact på flere bundlinjer og på mange niveauer.

Tak til alle jer, der bidrager!

Peter Engberg Jensen,
Bestyrelsesformand