Vækstpartnerskaber overhaler anvendt praksis i forhold til beskæftigelsesresultater

SIV-programmet (Social Inklusion gennem Vækstpartnerskaber) er afsluttet. Her fremhæves væsentlige punkter og resultater af programmet fra de afsluttende rapporter.

Noter fra SIV workshop
SIV

Det todelte projekt med programmer i Region Sjælland og Øvrige Regioner slutter af med gode resultater.

Det overordnede formål med projektet har været at demonstrere en effektfuld metode til at få udsatte ledige i beskæftigelse.  De vigtigste samarbejdspartnere var de kommunale jobcentre, beskæftigelsesaktører og virksomheder. Projektet har demonstreret, at et vækstpartnerskab mellem disse aktører skaber markant bedre beskæftigelsesresultater end ved anvendt praksis i dag.

Projektets hovedaktiviteter har både i Øvrige Regioner og Region Sjælland haft fokus på at:

  1. Danne vækstskabende alliancer (Vækstpartnerskaber)
  2. Indføre indslusningsforløb for udsatte borgere (deltagere i projektet)
  3. Igangsætte acceleratorforløb for sociale virksomheder

Vækstpartnerskaberne mellem centrale aktører (kommuner, virksomheder, andre aktører og Den Sociale Kapitalfond) har vist sig effektive og effektfulde i forhold til den almindelige kommunikation, til løsning af udfordringer og til fastholdelse og rekruttering, og må derfor siges at have været succesfulde.

De centrale nøgletal for projektet, dvs. beskæftigelse og visiteringer, viser resultater, der overgik forventninger. 135 personer i programmet for Øvrige Regioner (SIV I) blev visiteret til projektet ud af en målsætning på 104, hvoraf 111 har gennemført indslusningsforløb trods en forventning om 78. I Region Sjælland (SIV II) har 47 personer været tilmeldt forløbet ud af en målsætning på 40, og heraf har 40 gennemført trods et forventet antal på 20 personer.

Derudover har 6 virksomheder i SIV I og 2 virksomheder i SIV II opnået økonomisk vækst baseret på forskellen i resultat før renter, afskrivninger, nedskrivninger og skat (EBITDA) fra entry-år til to år frem. Slutteligt er 34 personer i SIV I og 7 personer i SIV II  i beskæftigelse ved afslutningen. 

SIV-projektet har dermed skabt positive resultater generelt, og vi er stolte af at have været en del af den sociale impact, som er blevet skabt gennem projektet. Den Sociale Kapitalfond takker for samarbejdet og vil videreføre viden og indsigt fra projektet til andre projekter i kraft af sociale effektinvesteringer, sociale investeringsmodeller samt Impact Advisory-forløb.

EU logo